175 lande forhandler lige nu i Paris, om en global løsning mod plastikforurening. Fra Danmark er miljøorganisationen Plastik Change, valgt som FN-observatører.
Bekæmpelsen af plastikforurening kræver samarbejde mellem nationer og omfatter begrænsning af produktion, regulering af giftige kemikalier og en bedre økonomisk tilgang.

Danmark, og de lande vi handler med, vil forhåbentligt i fremtiden skulle forpligte sig til en bindene aftale. Målet er at bevare miljøet, sikre ansvarligt brug af plast og se de mange fordele der findes ved anvendelse af plastemballage.

I USP arbejder vi hele tiden for at gøre vores produkter mere bæredygtige. Derfor er vi spændte på denne aftale som skal være færdig ultimo 2024.

Vi har med materialer som f.eks. strækfilm, krympefolie og hættestræk opnået PCR med op til 58% og med op til 100% biobaseret råmaterialer.

Bæredygtighed er vigtigt for os og vi har derfor specielt fokus på disse initiativer:
·        Materiale reduktion
·        Genanvendelse
·        Biobaserede produkter
·        Bionedbrydelige produkter

Vi kan blandt andet fremhæve vores unikke strækfilm fra ecolution serien som består af en kombination af 30% PCR og 27% biobaseret råvare. Fordelen ved denne film er, at den mindsker affald, reducerer det økologiske fodaftryk, styrker det cirkulære kredsløb og reducerer CO2 udledningen med op til 70%.

USP Ecolution serien består af en række produkter som er helt- eller delvist biobaserede.

Produkterne som indgår i serien er strækfilm, folie og topark, som alle har samme produkttekniske egenskaber som lignende produkter af oliebaserede plastråvarer.