Kartonlukning

Pakketape, specialtape og klæberuller

Kartonlukning i USP.

Pakketape

Selvklæbende tape

Pakketape eller selvklæbende tape som det også kaldes, bruges blandt andet til at lukke/forsegle bølgepapkasser.

 

Pakketape er en relativ billig og effektiv måde at lukke bølgepapkartoner på. Pakketape er nemt at bruge og kræver kun en investering i en relativ billig tapedispencer til manuel applikering. Skulle man ønske at automatisere processen, er en investering i en maskine også mulig.

 

Pakketape bruges i alle brancher/virksomheder hvor man har et behov for at lukke bølgepapkartoner. Pakketape fås både som håndruller og maskinruller.

Pakketape fås også med tryk hvilket gør det ideelt til branding, markering af budskaber mm.

Håndruller og maskinruller

De fleste af vores kvaliteter findes i både håndruller og maskinruller. Forskellen mellem håndruller og maskinruller er udelukkende længden på rullerne. Nogle enkelte af vores kvaliteter eller bredder/farver findes kun som enten håndrulle eller maskinrulle.

 

Når tapen bruges i hånddispensere er der typisk 66 eller 132 meter på rullerne for at rullen ikke bliver for tung eller stor til at kunne bruges i en hånddispenser

 

Når tapen bruges til maskiner er der behov for at have så mange meter som muligt på rullerne for at mindske antallet af rulleskift. I maskinrullerne er der typisk 990 meter, 1.000 meter eller helt op til 2.000 meter på rullerne.

USP Tape

USP tape

USP TAPE er Ubro SystemPacs eget tapebrand. Det er en stærk all-round pakketape med en række unikke egenskaber, såsom:

 

 • God klæbeevne i både varme og kolde temperaturer
 • Vejrbestandig
 • Velegnet til både manuel og maskinel applikering
 • Færre rulleskift
 • Miljøvenlig
 • Støjsvag ved brug af tapedispenser
 • Lav pris

 

Vores tests har vist at tapen har en meget overbevisende og særdeles god klæbeevne, både på kort og lang sigt under forskellige forhold.

 

Tapen fås til både maskinel og manuel applikering i følgende dimensioner:

 

 • 48 mm x 66m, transparent
 • 48 mm x 150m, transparent
 • 48 mm x 1.500m, transparent

Papirtape

Tryktape

Hotmelt-klæberen og den specielle release-coating gør denne type tape velegnet til både manuel og maskinel applikering. Tapens lette afrulning og aggressive klæber gør den specielt velegnet til brug i fuldautomatiske kartonrejsere og kartonlukkemaskiner. Ved manuel applikering skal der bruges en hånddispencer med justérbar bremse. Tapens release-coating gør, at der er en vis støj i forbindelse med afrulning af tapen. Ved at bruge vores H15-tapedispencer opnås der en væsentlig reduktion af støjen.

 

Bruger din virksomhed pakketape som branding eller mærkning af varer kan Ubro SystemPac tilbyde grafisk opsætning og fremstilling af tape med tryk til både manuel og maskinel påsætning.

 

Tape med tryk fås i både OPP- og PVC-kvalitet og i flere tykkelser, bredder og farver.

Klæberuller

Klæberuller er et papirbaseret materiale, der primært anvendes til at lukke papkartoner, men kan også anvendes til andre emballeringstyper fremstillet af papir eller pap.

 

 

Sådan fungerer klæberullen

Klæberen aktiveres så klæbestoffet trænger ind i henholdsvis bølgepappet og klæbestrimlen. Derved bliver klæbestrimlen en integreret del af bølgepappet, og den løsner sig ikke – heller ikke ved vekslende temperaturer og luftfugtighed i modsætning til BOPP-pakketape.

Klæberuller bruges også som en særlig produktsikring, da kassen ikke kan åbnes uden at forseglingen ødelægges. Derfor bruges klæberuller ofte til lukning af kasser, som indeholder produkter af høj værdi eller produkter, der skal forblive sterile under transport.

Derfor skal du lukke dine kartoner med USP klæberuller

 • 100% Organisk USP klæberuller er udelukkende fremstillet af organisk materiale lavet af papir og kartoffelstivelse.
 • Tamper-evident Med USP klæberuller er det tydeligt at se om kartonen har været åben da den stærke klæbestyrke, binder sig til kartonens overflade og afslører tyveri.
 • 100% Vedhæftning til pap og papir Med en kraftig klæbestyrke på pap og papir er klæberullen både vejr- og tidsbestandig.
 • 100% Genanvendelig USP klæberuller er 100% genanvendelig og kan genanvendes sammen med pap.
 • Kan åbnes uden brug af kniv Det er ikke nødvendigt at lede efter redskaber for at åbne en karton lukket med USP klæberulle.
 • Støvtæt lukning USP klæberuller kan anvendes til at lave støvtætte lukninger, der sikrer ekstra beskyttelse til dine produkter. Dette er især fordelagtigt for medicinalprodukter og plastemballager til fødevarer.

Klæberuller forstærket

Forstærkede klæberuller anvendes primært til at lukke papkartoner, men kan også anvendes til andre emballeringstyper fremstillet af papir eller pap.

 

Klæberen aktiveres, så klæbestoffet trænger ind i henholdsvis bølgepappet og klæbestrimlen. Derved bliver klæbestrimlen en integreret del af bølgepappet, og den løsner sig ikke – heller ikke ved vekslende temperaturer og luftfugtighed i modsætning til OPP-pakketape.

 

Klæberuller bruges også som en særlig produktsikring, da kassen ikke kan åbnes, uden at forseglingen ødelægges. Derfor bruges klæberuller ofte til lukning af kasser, som indeholder produkter af høj værdi eller produkter, der skal forblive sterile under transport.

 

Standardfarver: Brun og hvid.

Jettack – til bølgepapindustrien

 

Jettack systemet (maskiner og materiale) er udviklet primært til bølgepapproducenter, når de skal samle en bølgepapkasse. Jettack-materialet består af et eller to lag papir med eller uden forstærkning og en hotmelt belægning.

 

Hotmelt-belægningen varmeaktiveres af en speciallavet maskine, der samtidig presser materialet op mod bølgepappet. Den stærke klæber, hurtige afbindingstid samt den høje styrke på materialet, giver en meget stærk samling, der gør Jettack-systemet velegnet til tunge kartoner og til kartoner, der bliver udsat for skiftende temperaturer (både varme og kulde)

Specialtape

Filament

Let afrullelig glasfiberforstærket OPP-folie med hotmelt-klæber og langsgående armering af glasfibertråde.

Denne kombination giver tapen flere fordele, bl.a.:

 

 • OPP-folien kan genbruges og indeholder ingen klorinforbindelser. Ved forbrænding udvikles – udover varme – kun vand og kuldioxid

 

 • Glasfibervævet, som forstærker folien i længderetningen, har fem tråde pr. cm. tapebredde

 

 • Tapen er velegnet til såvel korttids- som langtidsapplikering. Klæberen er meget “aggressiv”, hvilket giver en stærk øjeblikkelig klæbende virkning. Tapen er meget stærk og giver en sikker lukning

Masking

Let kreppet papirtape. Maskingtape bruges generelt til afdækningsopgaver i bl.a. maler- og tekstilindustrien. Maskingtape er let at fjerne efter brug og efterlader ikke spor af klæbemassen.

 

Maskingtape fungerer bedst ved stuetemperatur og bør derfor også opbevares ved stuetemperatur (mellem 14° C  og 28° C). Bør anvendes inden for seks måneder.

 

Tapen er let at rive over og egner sig derfor godt til manuel applikation af emner, der skal afdækkes.